Перемагають професіоналізм, талант і покликання

Гордість освітянської галузі Кременчуччини, кращих педагогів загальноосвітніх навчальних закладів району зібрала приємна нагода – урочисте відзначення учасників та переможців районного туру обласного конкурсу педагогічної майстерності «Учитель року – 2017» та Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека».
Такі конкурси вже стали традиційними й організовуються вони з метою виявлення й підтримки творчої праці вчителів-новаторів, піднесення ролі вчителя в суспільстві, привернення уваги громадськості, органів влади до проблем освіти. А ось для педагогів – це ще одна можливість підтвердити свій професіоналізм, поділитись досвідом роботи, власними напрацюваннями.
Цьогоріч свої бажання й готовність продемонструвати власну фаховість і педагогічну майстерність виявили 21 учитель району – з Малокохнівської та Чечелевської загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів; Рокитненської, Недогарківської, Садківської, Кам’янопотоківської, Вільнотерешківської, Зарудянської, Пришибської та Потоківської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів; Червонознам’янського, Максимівського, Гориславського, Ялинцівського навчально-виховних комплексів; Омельницького ліцею та Піщанської гімназії. За звання «Учитель року» змагалися вчителі початкових класів, інформатики, біології та музичного мистецтва.


Найчисельнішим виявився конкурс серед педагогів, які мають справу з наймолодшими школярами – в номінації «Початкова освіта» їх було 11. Окрім них, талановитими, сміливими і яскравими особистостями, які наважилися піти на випробування, щоб утвердити своє професійне «Я» і продемонструвати рівень фахової підготовки, стали ще 5 викладачів біології, 3 – музичного мистецтва, 2 – інформатики. В конкурсі «Шкільна бібліотека» взяли участь 4 бібліотекарі з Недогарківської, Садківської, Вільнотерешківської та Малокохнівської загальноосвітніх шкіл, які теж повірили у свої сили, нерозкриті резерви і скористалися шансом заявити про себе як про фахово компетентну й творчу особистість.
Звісно, в ході конкурсних випробувань членам журі непросто було визначитися з тими, хто є кращим серед кращих. Адже всі учасники продемонстрували глибокі професійні знання, володіння сучасними освітніми технологіями, досвід, інтуїцію, інформаційну й соціальну компетентність, бажання йти до поставленої мети, природжений талант, безмежну закоханість у свій предмет, творчість, високу працездатність, пошук нового й передового. І журі, й самі конкурсанти вкотре пересвідчилися в тому, що педагогічна праця – це єднання професіоналізму й високих душевних якостей, головні серед яких – любов до дітей і натхненне служіння своїй справі.
Однак, конкурс є конкурс. Тож у ньому визначені й переможці. У номінації «Біологія» перемогла викладач цього предмета з Потоківської загальноосвітньої школи Ірина Остапець.


На підсумкових урочистостях, що відбулися 12 січня, всі учасники та переможці були відзначені грамотами й подарунками. На їх адресу лунали слова вітань і щирих побажань, аматори народного мистецтва Кременчуччини потішили присутніх своєю творчістю.