Казка Придніпрянського лісу


Новорічно-різдвяні свята – найбільша втіха для дітвори. Щороку організатори зимових заходів намагаються додати їм якоїсь нової нотки, родзинки, інтриги. 
Особливо вдалося це цьогоріч працівникам Придніпрянського сільського клубу. Його завідувач Ірина Яковицька разом із художнім керівником Вікторією Кушко упродовж року дивували і вражали своїх односельців ентузіазмом, натхненням і відданістю справі, якою займаються. Вони гуртували та зацікавлювали місцеву дітвору різноманітними заняттями й заходами, організовували дорослих на проведення спільних свят і масових гулянь. А цієї зими й узагалі перевершили всі сподівання, влаштувавши для своєї сільської громади досі нечувану й небачену – лісову новорічну казкову феєрію.


Незвично, несподівано, оригінально і, певно, вперше на теренах нашого району, святкування Нового року відбулося у справжньому лісі – біля живої прикрашеної ялинки, казкової печі й саней, а ще – на диво затишних хатинки Баби Яги та будиночка Діда Мороза, що їх спеціально для цієї нагоди змайстрували з дерева працівники лісгоспу. І господарі свята виявилися безмежно добрі, гречні та гостинні. На узліссі всіх привітно  зустрічав Лісовичок і проводив до вкритої легкою сніговою ковдрою Чарівної галявини, де вже чекала недобра Баба Яга, яка сховала Снігуроньку та ключик від будинку Діда Мороза. Але злі її чари не встояли перед добром і дружбою: малеча разом із Ведмедиком перемогли Ягу, визволили Снігуроньку з полону, а потім весело танцювали, співали й гучно веселилися довкола новорічної ялинки разом із Дідом Морозом.
Дитячому щастю й захвату просто не було меж! Поринули в цю чарівну атмосферу й дорослі – здавалося, вони знову повернулися в дитинство, відчувши його солодкий і ні з чим незрівняний смак. Ось така вона, магія Нового року…


А дітворі й насправді було солодко. Після веселих розваг вони заходили на щедрі гостини до Діда Мороза в його ошатний будиночок: фотографувалися із сивобородим чарівником і отримували від нього смачні подарунки, а потім пригощалися з казкової печі запашними вергунами і смакували духмяним гарячим чар-зіллям, що його готувала Бабуся Яга.
Загалом чотири незабутні свята відбулися на цій лісовій галявині, участь у яких взяли дітки з Придніпрянського, Потоків і навіть Кременчука. Всі, хто побував тут, в один голос стверджують: вони справді опинилися в казці, доторкнулися душею до чарівності новорічного дива. І створили його, передовсім, натхненники й організатори цього дійства, добрі й щиросердні феї – Ірина Яковицька й Вікторія Кушко. А вся громада з радістю їм у цьому допомогла. Дружно і завзято, як і годиться в добрій сільській родині.